(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Bagolytérkép van?

2018. február 27. - Térképklub

Január 19. és 22. között volt az idei Nagy Bagolyfelmérés, ami az erdei fülesbaglyok számának közelebbi becslését tűzte ki célul. Ez eddig is megtörtént ugyan minden télen, de most először vonták be a lakosságot is.

 1517955249.jpg

(Fotó: orszagalbum.hu)

Ezek a baglyok téli pihenőhelyükként választják hazánk tájait, márciusban továbbszállnak fészkelőhelyükre.A felmérés elkészült, és kiderült belőle, hogy Túrkeve és Kisújszállás Magyarország téli bagolyfővárosa.

Most pedig már a TÉRKÉP is elkészült, amiben áttekinthető, merre fészkelnek a fülesbaglyok. Vagy merre vannak lelkes bagolymegfigyelők:

terkep_mme_ma_solat_1.jpg

bagoly2.jpg

Jövőre is lesz felmérés, addig is érdemes követnia Magyar Madártani Egyesület híreit, érdekességeit a facebook oldalukon, itt.

Forrás:

http://www.mme.hu/elkeszult-telelo-erdei-fulesbaglyok-orszagos-lakossagi-felmeresenek-osszesitese

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9113701698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása