(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Londonban hej, van számos utca

2018. január 24. - Térképklub

Ugye, hogy van. Hát még mennyivel több, mint 300 éve.

Bő háromszáz évvel ezelőtt ugyanis, 1662-ben hatalmas tűzvész pusztított Londonban. A tűzvész a középkori városrészt pusztította el, 13 200 házat, 87 plébániatemplomot, a régi Szent Pál-székesegyházat és a City legtöbb hatósági épületét felemésztette.

6 évvel később jelent meg Wiliam Morgan térképe a tűzvész utáni Londonról. A térkép a város mellett látképeket is közöl a korabeli nevezetességekről.

london_4.jpg

Ami miatt ma a térkép érdekes az egy érdekes fejlesztés: nagyító alatt vizsgálhatjuk, mennyit változott a város bő 300 év alatt. Hány új híd ível a Temzén, mi lett az egykori szántók sorsa, mi volt a Buckingham palota helyén? Mekkora volt és lett a St. James Park. Lehet, hogy a Scotland Yard 330 éve áll ugyanazon a helyen?

london2.jpg

Barangoljunk London utcáin most és a múltban! A nagyító segítségével keressük fel London nevezetességeit.

A térkép elérhető itt.

london_1.jpg

Képek forrása:

https://www.ilovemaps.co.uk/products/morgans-map-of-the-whole-of-london-in-1682

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr8413599199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása