(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Felhőkaland

2018. március 28. - Térképklub

Itt a tavasz, lenyűgöző felhőalakzatok jelennek meg az égen, amiket akkor is lefotóznánk, ha nem akarnánk részt venni a NASA legújabb projektjében. De mi van, ha el is küldjük?

felhok.jpg

A felhők a globális változások erőteljes képviselői. Hatással vannak a Föld hőmérsékletére és energia-egyensúlyára, és nagy szerepet játszanak bolygónk hosszú távú éghajlatának szabályozásában.

A felhők hatásának megértéséhez időről időre pontos adatokra van szükség. Számos NASA-műhold kering a Föld körül, amelyek adatokat gyűjtenek a felhőkről és a Föld energia-háztartásáról. Bár ezek a műholdak részletes képet adnak, néha nehéz a műholdfelvételeket értelmezni, olyannyira hasonlíthat egymáshoz egy hófödte vagy felhő borította terület.

És itt jön a képbe a földi halandó, aki lentről nézve készít képet a műholdak által csak fentről látható felhőkről. E két információ összekapcsolása sokkal összetettebb képet ad, így kerülhetünk közelebb a felhőkhöz, és a Föld éghajlatának változásának megértéséhez.

Szeretnél segíteni a NASA-nak? Fotózz felhőket, és küldd el nekik. Az applikáció mobiltelefonra egyszerűen letölthető, és az akció március 15-től és április 15-ig tart.

felho_2.jpg

További információk itt:

https://www.globe.gov/web/marile.colonrobles/home/blog/-/blogs/37565448?r_p_id=user_blog&curPage=1&curDelta=5

További érdekességek itt:

https://www.globe.gov/web/s-cool

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr1713785174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása