(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Túrázz a Kéken!

2017. október 05. - Térképklub

Reneszánszát éli a Kéktúra mozgalom: Magyarország északi tájait Írottkőtől Hollóházáig átszelő turistautat évente egyre többen teljesítik, megszerezve ezzel a Magyar Természetjáró Szövetség teljesítői jelvényét. Mellé sorakoznak az Országos Kékkör további részei, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra. Jobbnál jobb turistaházak újultak meg, vagy épültek fel az útvonal mellett, a túra teljesítését igazoló pecsételőhelyek is egyre könnyebben felkereshetők.

kektura_1.jpg

Például a turistaterkepek.hu alkalmazásán. Az alkalmazás nagyszerű része az, hogy változtathatjuk az alaptérképet: műhold, OSM, Cartographia-Funiq, topogrfiai térképek vannak az elérhető alapok között. A térképek részletgazdagok, a túrázáshoz szükséges minden információ megtalálható rajtuk.

kek_valt.jpg

A kéktúra pecsételőhelyek részletes leírással, és nem egy helyen fényképpel szerepelnek, így könnyítve meg a felkeresésüket.

kektura_6.jpg

kek_pecs.jpg

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kék jelzésen kívül a többi turistaút is szerepel a térképeken. Kell ennél több?

Képek és további információk itt:

https://turistaterkepek.hu/portalwa/apps/webappviewer/index.html?id=50103b068b2a44d3a03e02b846711c04

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr1612930109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása