(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Zillertal, egy mesebeli völgy

2017. szeptember 18. - Térképklub

Az Inn egyik mellékfolyójának völgyét előszeretettel járják a turisták, főként, amióta a hegycsúcsok meghódítása előtérbe került. A névadó Ziller folyó 40 km hosszan ereszkedik északról dél felé, hogy aztán Strass im Zillertalnál az Innbe érkezzen. Más tiroli völgyekkel szemben a Zillertal nem lépcsőzetes, Strass im Zillertal és a völgy kezdetének számító Mayrhofern között csupán 106 métert emelkedik.

Mindezek ellenére, vagy tán pont ezért tökéletes kiindulópontja a túrázóknak, hiszen számtalan hegyi utat, menedékházat, alpesi legelőt és hegycsúcsot lehet innen célba venni.

csm_herbstwanderung_griererlacke_tux_c_zillertaltourismus_thomas_straub_a4e51e2db2.jpg

(Fotó: zillertal.at)

A napfényes völgy egyik oldalán kétezres csúcsok hívogatnak könnyű célpontot ígérve, ám dél felé egyre markánsabb lesz a hegyvonulat arca, itt már igazi, lélegzetelállító magashegységi panoráma tárul elénk: hatalmas csúcsok, hóborította főgerinc. Ez a díszlet szolgál hátteréül azoknak, akik a Zillertalt választják úti célul.

uj_rother_zillertal.jpg

A napokban megjelent Bergverlag Rother túrakalauzának 10. kiadása ennek a völgynek a legszebb, legizgalmasabb túráit sorakoztatja fel. A Zillertal mellett a Gerlostalba és a Tuxer Talba is átkirándulhatunk, ha a könyv lapjairól választjuk ki túráinkat. Az 50 túraajánlat között a csúcsgyűjtők és a könnyű sétákat választók is megtalálják a számításaikat.

ro_zillertal_2017_2.jpg

Minden túra részletes leírással segíti a tájékozódást, de tartozik hozzá egy térkép és egy magassági metszet is, amiből megtudhatjuk, mennyire nehéz az adott útvonal. A túrakalauz rengeteg képe ínycsiklandó mézesmadzagot húz a leendő túrázó orra előtt.

ro_zillertal_2017_41.jpg

Zillertal a XIX. században fellendült alpinizmus egyik bölcsője, mára a minden évszakban tartogat izgalmat, hiszen a drótkötélpályák mellé számos szálláshely, és vendéglő települt.

Bakancsban vagy síléccel egyaránt izgalmas úti cél.

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9712873744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása