(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Nem szúrja a szemét a tüske?

2019. március 04. - Térképklub

Jó hírünk van annak, akit zavar hogy elszórva hevernek a kiürült féldecis üvegek körülöttünk. Persze a jó hírhez némi tettvágy is szükségeltetik. Ha viszont a tettvágy és az üresféldecis-intolerancia találkozik (egy erős műanyag kesztyű kíséretében, akkor még térképszerkesztő is válhat az emberből.

szemetterkep4.jpg

A cél ugyanis, hogy sok jó ember együtt rajzolja meg Magyarország féldecis-térképét.

szemetterkep2.jpg

A térkép vizsgálja azt is, hogy van-e a környéken féldecis-lelőhely (dohánybolt, szupermarket, kisbolt)

szemetterkep3.jpg

Az ötletgazdák hangsúlyozzák:

"A hulladékot minden tekintetben biztonságosan gyűjtsétek, legalább gumikesztyűben, de legjobb, ha hozzá sem értek, továbbá vigyázzatok arra is, hová léptek. Törött üveghez nem nyúlunk, ez is alap. Lakóterületekre fókuszálunk, ezért elhagyatott iparterületekre, vasúti vágányok közé és úgy általában veszélyes, tilos helyre ne lépjetek és ne turkáljatok illegális szemétlerakatokban sem. A lényeg, hogy azt mutassuk meg, azt láttassuk, hogyan néz ki közvetlen lakókörnyezetünk."

szemetterkep1.jpg

Fontosnak tartják azt is, hogy az összegyűjtött szemetet szelektíven gyűjtsük, és még az akció előtt tájékozódjunk, hova tudjuk elvinni az összegyűjtött üvegeket.

A térkép szerkesztése nem igényel nagy felkészültséget, de mindenképpen érdemes a leírást figyelmesen elolvasni.

szemetterkep5.jpg

Építsünk közösséget a szemét mentén. Illetve a szemét hűlt helye mentén!

Forrás:

https://lofiwanderers.blog.hu/2019/03/03/nemzethy_raketavalsag?fbclid=IwAR2TTPBr8Lv1R_2PIUGXjInGXM4N-YCYujiB1u1OkVTWcree79i0o7XYbH8

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9214667749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása