(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Amikor a térkép egy életérzés

2017. augusztus 09. - Térképklub

Sokan sokféleképpen próbálták Párizst térképen megörökíteni.

Főleg, ha egy térképről van szó. A térkép nem lehet roppanós, mint egy croissant, nem lehet lágy, mint az érett sajt, nem lehet a Szajna partjának kesze-kusza rendezettségét vonalak közé szorítani. Antoine Corbineau térképét nézve mégis azt hisszük sikerült a lehetetlen: síkba fejtett egy életérzést.

3022302-poster-1280-paris.jpg

Egy bohém város mindennapjaiba pillanthat bele a tüzetes szemlélő, egyszerű, de fantáziát mozgató rajzokkal, vibráló színekkel. Mindent meg lehet találni, ami egy turistát érdekelhet Párizsban, bár a készítője nem törekedett a teljességre. A térkép elkészítése két hetet vett igénybe, saját bevallása szerint azért mert jól ismeri a várost.

a-map-of-paris-antoine-corbineau-i.jpg

A Szajnán hajók úsznak, a Francia Rádió székházában épp világraszóló közvetítés zajlik, az André Citroën parkból óriási hőlégballon emelkedik az égre: minden olyan, mint a valóságban.

a-map-of-paris-antoine-corbineau-c.jpg

A világ leghíresebb temetőjében a gitár nyaka keresztet formál, a Gare St. Lazare pályaudvar neonfényekkel színezi az eget, de nem hiányozhat a Pigalle sarkáról a rúdtáncoló ledér hölgy sem. Olyan a térkép, mint egy böngésző, egy társasjáték, ami mindig rejt még érdekességet. Mint Párizs maga.

paris-illustrated-map_antoine-corbineau_full-1000px.jpg

A térkép teljes mérete 100 x 70 cm, és számos más térkép és illusztráció mellett megvásárolható a művész honlapján.

Képek forrása: http://www.antoinecorbineau.com/A-map-of-Paris

 

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9712730260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása