(Tér)képzelgő

Térképklub

Térképklub

Filmek térképen

2018. március 09. - Térképklub

Vasárnap lehullott a lepel az idei Oscar-díj nyertesekről, ami egész Hollywoodot, meg persze a filmrajongókat izgalomban tartotta. Azóta persze minden visszatért a megszokott kerékvágásba, csak néhányan csillogó szobrocskával tértek haza. Nekünk pedig, akik csak ilyenkor kukucskálunk a kulisszák mögé, segítenek a térképek, hogy megértsük a filmeket.

Az első térkép azt mutatja meg, hogy melyik Oscar-díjas film melyik városban játszódik. És ugye nem árulunk el nagy titkot, h azt mondjuk, hogy Észak-Amerika a súlypontja a térképnek.

oscar_1.jpg

(Forrás: geoawesomeness)

A következő térkép kicsit eltávolodik az Oscar-díjtól, és kicsit közeledik minden idők legjobb filmjei felé. Mondjuk metrón. A térkép érdekessége az egyes metróvonalak és azok találkozásaik. Melyik film lehet a háborús és a politikai vonal találkozásán?

oscar2.jpg

(Forrás: vodkaster)

Aztán nézzük meg, hol mennyi filmet gyártottak 2015-ben. Az Egyesült Államok nem jelent nagy meglepetést, de vajon ki lesz, aki felzárkózik mellé, az évi több, mint 100 film legyártásával?

oscar3.jpg(Forrás: wikimedia)

Ezután pedig egy érdekesen torz térkép következik a világ filmiparáról. A térképen az országok mérete a filmekből befolyó bevételek nagyságától függnek. Tehát minél több a bevétel, annál nagyobb a térképen. A színe pedig aszerint változik, hogy a bevételek hány százaléka származik hazai gyártátású filmekből.oscar4.png(Forrás: mckinsey)

Végül pedig egy igazi filmes-térképes csemege, nem csak Liam Neeson rajongóknak, amivel nem lesz már kihívás térbe helyezni a színész által különböző filmekben megölt embereket (vagy éppen droidokat).

oscar5.jpg

(Forrás: collider)

További érdekességek a geoawesomeness-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepklub.blog.hu/api/trackback/id/tr9913726458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása